Παρασκευή 19/07/2019 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Ατζέντα Εκδηλώσεων

Ατζέντα Εκδηλώσεων

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ - ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΙΕΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ) ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
Έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Αγελαράκη, πραγματοποιείται στο Σπίτι του Πολιτισμού από 16 έως 20 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 19:00-21:00 μ.μ.

Η Αργυρώ Αγελαράκη, MFA, είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα. Στις εικαστικές της αναζητήσεις εργάζεται κυρίως με στρώσεις λαδομπογιάς σε καμβά αλλά και με συνθέσεις από μεικτές τεχνικές με έμπνευση από τον κόσμο του Αιγαίου, τον ρυθμό των ανέμων, τις μπλε αποχρώσεις και σχήματα της θάλασσας του ουρανού και του τοπίου.

Ως καθηγήτρια Καλών Τεχνών και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Adelphi στη Νέα Υόρκη, διδάσκει τις διεπιστημονικές πτυχές της τέχνης και της επιστήμης.

Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης με τίτλο «Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού», σχετίζεται με μια σειρά από πίνακες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο χρόνο, εμπνευσμένοι από την θάλασσα και την παραλία του Γεροποτάμου και των ορεινών της Ελεύθερνας.

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η θεατρική ομάδα Α.Ψ.Ε.Ν.Τ.Η. (Από Ψυχής Εθελοντής Νέος Τώρα Ηθοποιός) του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου με αφορμή το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η λέξη Πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη, στον προαύλειο χώρο του Καλλιτεχνικού Σταθμού Ρεθύμνου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο λόφο Ευλυγιά στις 21:15 μ.μ.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντρέας Βάββος, Αντώνης Ρισσάκης, Αντώνης Βαμιεδάκης, Μαρία Ζουρμπάκη, Μανώλης Δουσαΐτης, Αγάπη Βανταράκη, Βίκυ Προδρομίδου, Αθηνά Σιμιτζή, Σπύρος Αντουράκης, Ελένη Μιχελουδάκη, Ειρήνη Μυρθιανού, Σταυρούλα Στρατάκη, Μελίνα-Σεμέλη Τατάκη.

Τραγουδούν: Μαρία Τσιάμη, Μαρία Πατσουμά.

Παραστάσεις: Παρασκευή 19, Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουλίου.

Η παράσταση ΔΕΝ είναι κατάλληλη για νέους κάτω των 16 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

 
«ΝΕΦΕΛΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ