Τετάρτη 19/06/2019 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Ατζέντα Εκδηλώσεων

Ατζέντα Εκδηλώσεων

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΑ ΥΠΑΓΩ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου 2019» και οι «Εκδόσεις Γραφοτεχνική» θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο με τίτλο «Θα υπάγω εις τους κήπους» της σειράς «Ιστορικές περιηγήσεις στο Ρέθυμνο» του Χάρη Στρατιδάκη και σε επιμέλεια Αγγελικής Βλαχοπούλου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας - Οικολογίας του Παιδαγωγικού Τµήµατος ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη και ο αρχιτέκτων μηχανικός και αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Μίνως Αλεφαντινός. Ο Μιχάλης Κουμνάς, θα αναφερθεί στις προσπάθειες διατήρησης και αύξησης του αστικού πρασίνου, ενώ ο συγγραφέας θα δείξει, με λόγο και προβολή, τα παραλειπόμενα του βιβλίου. Σχετικά με το θέμα αποσπάσματα θα διαβάσουν η Κατερίνα Τσακάλη, ο Γιώργος Ξενικάκης και η Κατερίνα Ξεκάλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η αρχαιολόγος Πετρούλα Βαρθαλίτου.

Η παρουσίαση θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, ώρα 20:30 μ.μ.

Λίγο πριν, στις 7.00 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία της Νομαρχίας, με όσους αρέσκονται να περπατούν, θα πραγματοποιηθεί σχετική περιήγηση, με κατάληξη στον Κήπο.

 
«Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το πειραματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης του ΣΥΝ παρουσιάζει την παράσταση «Πολύ νωρίς».

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η πειραματική διερεύνηση των ορίων που έχουν τα σώματά μας και οι φωνές μας, με απώτερο στόχο να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο, συνθέτοντας μια χοροθεατρική παράσταση.

Ερμηνεύουν: Ανδρομάχη Βαρσάμη, Ειρήνη Θεοδωράκη, Εμμανουέλα Θεοδωράκη, Σπύρος Κάσσαρης, Αμαλία Καψάλη, Ελένη Κουνδουράκη, Στέλλα Κουτλάκη, Δημήτρης Μυραντώνης, Θεανώ Μιχελαράκη,

Ρόδο Πλατσιδάκη, Γεωργία Σπανάκη, Θεοδωρής Τσιάτσικας

Στο παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Λόφος Ευλυγία- Πευκάκια).

Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 22.00 μ.μ.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6988307404 (11.00-13.00 /18.00-21.00)

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (για ανήλικα παιδιά συνοδευόμενα από γονείς είσοδος ελεύθερη).

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Εθελοντικό Ιατρείο- Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» και η Πρότυπη Μονάδα Θεραπείας Εξαρτήσεων ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 20.00 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης «Δημιουργώντας συνδέσεις», στην οποία έφηβοι, φοιτητές, εθελοντές και το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ θα συνεργαστούν μέσω εικαστικών, μουσικών δρώμενων και θεατρικό παιχνίδι.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» - Ωδείο, στην παλιά πόλη Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί: Ημερίδα με θέμα «Η ουσία για την χρήση ουσιών στην εφηβεία» στην οποία διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για θέματα χρήσης ουσιών στην εφηβεία.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
«ΕΥΤΥΧΗΣ, ΟΠΩΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ…»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στο εορταστικό πλαίσιο «10 Χρόνια Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον» και με την συνεργασία της Αίθουσας Τέχνης Μορφές και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση με τίτλο τον πρώτο στίχο από ποίημα του Ιωακείμ ντυ Μπελαί «Ευτυχής, όπως ο Οδυσσέας…» στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές (Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2018, στις 20:00 μ.μ.

Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης έχουν ο Δρ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος μαζί με τον Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αίθουσας Τέχνης Μορφές έχει ο Ηλίας Ηλιάκης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κολάζ και βιντεοτέχνης, η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου 2019. Ανοικτά από Δευτέρα μέχρι Σάββατο 10:00-14:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-21:00 με ελεύθερη είσοδο.

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ - Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ