Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες, οι οινοποιοί της Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια,πραγματοποιούν την 10η έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», από σήμερα έως και την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
Πιστοί στο ραντεβού τους, οι οινοποιοί του νησιού, θα παρουσιάσουν νέες και παλιές εσοδείες στο οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, από 29 οινοποιεία, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και πάνω από 500 ετικέτες κρητικού κρασιού.
Σύνθημα των διοργανωτών της έκθεσης «Η Κρήτη στο ποτήρι σας».
Τι θα δούμε στα φετινά ΟιΝοτικά:
1. Γευσιγνώστης σε 15′
Κάθε μία ώρα, με την καθοδήγηση της οινοχόου, Υρούς Κολιακουδάκη, γνωρίζουμε τα πρώτα βήματα της γευσιγνωσίας!
2. Γαστρονομικά δρώμενα
Η Cretan Food News για ακόμα μία χρονιά, αναλαμβάνει να οργανώσει τα γαστρονομικά δρώμενα των ΟιΝοτικών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι μαθητές της σχολής μαγειρικής Taste Academy, ετοιμάζουν και προσφέρουν νόστιμα κεράσματα που συνοδεύουν ευχάριστα τις οινικές σας δοκιμές.
3. Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού (μέρος των εσόδων θα πάνε στην πρωτοβουλία: «Μαζί Νικάμε τον καρκίνο»).
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου:
17:00-21:00: Για όλους τους οινόφιλους.
19:00: Ο chef Χρήστος Λάπας μαγειρεύει μαζί με τον παρουσιαστή Δημήτρη Ουγγαρέζο, με βασικό συστατικό το χιούμορ!
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου:
11:00-20:00: Για όλους τους οινόφιλους
14:00: Ο chef Χρήστος Λάπας παρέα με τον chef Ηλία Σκουλά από το εστιατόριο Food Mafia, μαγειρεύουν κρητικό Street Food!
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου:
11:00-15:00: Για επαγγελματίες.
17:30- 20:00: Σεμινάριο για επαγγελματίες: Η τάση του wine cocktail. (θέσεις περιορισμένες δηλώστε συμμετοχή στο www.winesofcrete.gr).
Είσοδος 5 ευρώ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Είσοδος δωρεάν για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη επαγγελματικής κάρτας).