Κυριακή 18/08/2019 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Εκτύπωση
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ Α.Μ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

"Σε εκλογική ετοιμότητα η ΝΔ για αλλαγή σελίδας στη χώρα"

11/02/2019
Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται η ΝΔ ακόμα και αν την επόμενη Κυριακή γίνουν εκλογές, δηλώνουν τα στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας πως το μεγάλο διακύβευμα σε αυτή τη φάση είναι η μάχη με τον λαϊκισμό. Η αλλαγή σελίδας είναι απαραίτητη υποστηρίζουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μπορέσει, όπως αναφέρουν, η χώρα να ανακάμψει.
Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλε η βουλευτής β' Αθηνών της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που ήταν επίσημη προσκεκλημένη της τοπικής ΝΟΔΕ το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.
Χαρακτηριστικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ανέφερε «δυστυχώς στη βουλή δεν θα έλεγα ότι το επίπεδο είναι ότι καλύτερο. Βλέπουμε μια εικόνα θλίψης, σήψης και παρακμής σε όλα τα επίπεδα, στον κοινοβουλευτισμό, στις διαδικασίες και ελπίζω ότι πολύ σύντομα με μια πολιτική αλλαγή αυτή τη χρονιά, ότι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε και να αλλάξουμε επίπεδο» και πρόσθεσε ότι «Το μήνυμα σε όλες τις κάλπες είναι ότι θα επικρατήσει η αλήθεια, η σοβαρότητα και η ευθύνη. Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον ξεκινήσει και η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη εδώ και καιρό και οι διάλογος εφεξής δεν θα είναι να αποδομήσουμε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έξαλλου τα καταφέρνει περίφημα μόνος του και αυτά που αφήνει πίσω του οι Έλληνες τα έχουν αποτιμήσει. Το μήνυμα λοιπόν δεν είναι απλά να φύγει αυτή η κυβέρνηση, αλλά να φτιάξουμε μια χώρα όπως μας αξίζει και να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Γι' αυτό και σε όλη την προεκλογική περίοδο θα παρουσιάζουμε με πολύ λεπτομέρεια το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις για την επόμενη ημέρα, για μια καλύτερη ζωή για όλους μας σε όλους τους τομείς, στην υγεία, στην παιδεία, στην εξωτερική πολιτική παντού. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν την επόμενη μέρα από σοβαρούς και υπεύθυνος ανθρώπους με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη».
Σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στη βουλή η βουλευτής β' Αθηνών εξαπέλυσε πυρά κατά των βουλευτών που «εκχώρησαν τη συνείδησή τους στον κύριο Τσίπρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε το πρωτοφανές και τραγελαφικό, ενώ οι βουλευτές ορκιζόμαστε να τηρούμε το σύνταγμα και τους νόμους και αν ψηφίζουμε κατά συνείδηση, έχουμε βουλευτές οι οποίοι εκχωρούν τις συνειδήσεις τους διά της ψήφου τους στον κ. Τσίπρα και στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς όρους. Αυτά τα πράγματα είναι στο όριο του γελοίου. Το χειρότερο είναι ότι απειλούν με απαξίωση σε τέτοιο βαθμό τους θεσμούς που είναι επικίνδυνα ακόμα και για τη δημοκρατία μας. Η απάντηση της ΝΔ είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα και το βλέμμα στην επομένη μέρα».
Ο βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης καλωσόρισε την κα Ασημακοπούλου στο Ρέθυμνο και επεσήμανε μεταξύ άλλων σχετικά με τις εκλογές και την επόμενη ημέρα ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι μάχη ενάντια στον λαϊκισμό: «Το διακύβευμα είναι μάχη μεταξύ του λαϊκισμού και ρεαλισμού, πολιτικών,  δηλαδή αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια ότι το μόνο που κάνουν είναι να τάζουν τα πάντα σε όλους και στην ουσία όταν έρχονται στην εξουσία να κάνουν τα εντελώς αντίθετα και από την άλλη μιας αντίληψης πολιτικής, όπου βλέπουμε να γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις και στην ουσία να μπορούμε να βαδίσουμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο» και πρόσθεσε πως το κόμμα είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απόλυτα έτοιμη ακόμη κι αν γίνουν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή, τόσο σε επίπεδο οργανωτικό, όσο και σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων. Επομένως νιώθουμε απόλυτα έτοιμοι εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη και την επόμενη ακριβώς ημέρα να υλοποιήσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις που έχουμε. Νομίζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια πήγαμε πολύ πίσω σε μια σειρά ζητημάτων που τουλάχιστον όσο εγώ παρακολουθώ την πολιτική, δεν τα είχαμε ξαναδεί. Βλέπουμε να διακυβεύεται η σταθερότητα των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας και οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι από την εικόνα αυτή του εξευτελισμού του κοινοβουλίου είναι οι εχθροί της δημοκρατίας που ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι τόσο τα βουλευτικά όσο και τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια έχουν σχεδόν στελεχωθεί και υπογράμμισε ότι η παράταξη της ΝΔ στηρίζει τους υποψηφίους της στις εκλογές, μακριά από τις τακτικές φαινομενικά ανεξάρτητων υποψηφίων. Ειδικότερα είπε: «Τόσο σε επίπεδο βουλευτικού ψηφοδελτίου, όσο και σε επίπεδο περιφερειακών συνδυασμών, οι οποίοι στηρίζονται από τη ΝΔ, βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο, είναι σχεδόν στελεχωμένα με την έννοια ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από εκεί και πέρα οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα. Όσον αφορά το βουλευτικό ψηφοδέλτιο υπάρχει μια επιτροπή του κόμματος στα κεντρικά, η τελική απόφαση είναι του Κ. Μητσοτάκη. Όσον αφορά τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, είναι αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα στους συνδυασμούς παρότι υπάρχει στήριξη από τη ΝΔ. Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Δεν κρυβόμαστε ποιους συνδυασμούς στηρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση μπορώ να πω ότι μου προκάλεσαν κάποια επευφημία κάποιες δηλώσεις περί δήθεν ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχεδιασμών όταν ξέρουμε ότι στηρίζονται από συγκεκριμένα κόμματα».

«Να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη»
Σε σχέση με ευρωκοινοβούλιο όπου θα δώσει την εκλογική της μάχη η βουλευτής β' Αθηνών ανέφερε πως ο στόχος είναι να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρώπη είναι μέρος της ζωής μας και εμείς μέρος της Ευρώπης. Δυστυχώς οι ευρωεκλογές αυτές εξαρτώνται από την εκλογική συγκυρία. Δηλαδή αν θα γινόταν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές η έμφαση προφανώς θα είναι στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Αν δεν γίνονται εθνικές το διακύβευμα θα έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή. Φοβάμαι ότι λίγο θα συζητήσουμε τα ουσιαστικά θέματα της Ευρώπης, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, βρίσκεται σε κρίση. Αισθάνεται όλος ο κόσμος ότι η Ευρώπη είναι πιο μακριά από αυτά για το οποία δημιουργήθηκε, δηλαδή να έχουμε ειρήνη, να έχουμε ευημερία, να έχουμε καλύτερες δουλειές, να έχουμε ελευθερία. Αυτός ο διάλογος φαντάζομαι ότι θα υποβαθμιστεί στις εκλογές, τουλάχιστον στη χώρα μας. Όμως έχουμε την ευκαιρία στις εκλογές, ιδίως αν είναι η μάχη των μαχών και πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές να κάνουμε κάτι πάρα πολύ σπουδαίο για την Ελλάδα, που έχει χάσει την αξιοπιστία της τα τελευταία χρόνια και στην Ευρώπη, με έναν πρωθυπουργό που μόλις πρόσφατα βγήκε στην Ευρώπη και είπε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που διαφωνεί μαζί του για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι είναι μη σκεπτόμενοι. Όταν λοιπόν έχει υποστεί τέτοιο πλήγμα η αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς από το στόμα του πρωθυπουργού, καταλαβαίνετε πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε στην Ευρώπη για να τα συμμαζέψουμε αυτά. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να είναι η αιχμή του δόρατος στη νίκη κατά του λαϊκισμού και στις εθνικές και στις ευρωεκλογές. Να είναι η πρώτη χώρα που θα σηματοδοτήσει αυτή τη μεγάλη αλλαγή σελίδας που χρειάζεται στην Ευρώπη πάνω και πρώτα από όλα και είμαι σίγουρη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα το επιτύχει».
Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, οι δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου Γιάννης Ταταράκης και Δημήτρης Κόκκινος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ρεθύμνης Θοδωρής Νίνος, στελέχη της παράταξης και μέλη της νεολαίας της ΝΔ.
Αφήστε το σχόλιό σας
spacer
Ονοματεπώνυμο
Σχόλιο


Μαρία Τσιριμονάκη
Μάνος Αστρινός
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα Εκδηλώσεων
border
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
border
RSS
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Το αρχείο μας σύντομα κοντά σας
Κατηγορίες:
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Σας ακούμε:
Copyright 2019  Ρεθεμνιώτικα Νέα όροι χρήσης | πολιτική απορρήτου | επικοινωνία