Τρίτη 23/07/2019 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Ροή Ειδήσεων,Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Ροή Ειδήσεων,Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Εκτύπωση
 
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ

Παντελής Μουρτζανός:«Το Αμάρι μας ενώνει, μας χρειάζεται όλους»

  Παντελής Μουρτζανός:«Το Αμάρι μας  ενώνει, μας χρειάζεται όλους»
18/03/2019

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Αμάρι -Νέα Πορεία»και τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους για τις δημοτικές εκλογές του Μαίου,παρουσίασε την Κυριακή ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός.
      Στην διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο Δημαρχείο στην Αγία Φωτεινή,παρουσία πλήθους Αμαριωτών,ο κ.Μουρτζανός εμφανίστηκε ενωτικός,ευχαριστώντας τόσο τους υποψηφίους του όσο και τους κατοίκους του Αμαρίου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του,λέγοντας:
«Να είστε υπερήφανοι που θα υπηρετήσετε με ανιδιοτέλεια  και μεράκι τους δημότες μας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε. Διαπιστώνω ότι είμαστε,  κατά πολύ περισσότεροι από την πρώτη συνάντηση μας τον Μάρτιο του 2014, όταν από εδώ τον ίδιο χώρο,  ξεκινήσαμε μαζί  την  Νέα Πορεία για το Αμάρι. Η παρουσία σας εδώ μας δίνει  δύναμη να συνεχίσουμε. Η παράταξη μας, “Αμάρι - Νέα Πορεία”, έχει δείξει δείγματα γραφής και θα έχει συνέχεια».
Ο κ.Μουρτζανός έκανε ένα σύντομο απολογισμό του δημοτικού έργου, της πορείας των εκτελούμενων έργων και έγινε αναφορά στην εξέλιξη και την στοχοθεσία των ενισχυμένων χρηματοδοτήσεων και των  πρωτοβουλιών για την επόμενη περίοδο,αναφέροντας μεταξύ άλλων:
 «Παραλάβαμε ένα δήμο χωρίς όραμα, με υποτυπώδη οργάνωση και μέσα, με μηδενικά ποσοστά αποτελεσματικότητας, ένα δήμο που δεν είχε κατεύθυνση, παραλάβαμε  ένα δήμο  να μην μπορεί  να αντιμετωπίσει,  ακόμα και τα στοιχειώδη προβλήματα καθημερινότητας.
Από το Μάρτιο του 2015 προκειμένου να ανεβάσουμε τον πήχη αρκετά ψηλά, όπως άλλωστε σας είχαμε υποσχεθεί, αναλάβαμε  πρωτοβουλίες πρωτόγνωρες για την περιοχή και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας μια σειρά από έργα και δράσεις. Ορίσαμε κανόνες και δρομολογήσαμε παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, διαχειριστήκαμε και λύσαμε χρόνια  προβλήματα όσο το δυνατόν καλύτερα».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρίου,απευθυνόμενος στους δημότες του,στάθηκε ιδιαίτερα στην χρηστή διαχείριση του δήμου,στην αξιοκρατία,την διαφάνεια και την νομιμότητα,στοιχεία με τα οποία όπως είπε λειτούργησε ο δήμος,αναφέροντας:
«Πάνω απ’ όλα  είναι  το ηθικό συμβόλαιο που εγώ προσωπικά υποσχέθηκα και υπέγραψα μαζί σας,  το οποίο τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια  και θα συνεχίσω να εφαρμόζω και την επόμενη ημέρα της επανεκλογής μας.
H Αξιοκρατία, η Διαφάνεια, η χρηστή Οικονομική Διαχείριση, και η  Νομιμότητα, είναι έννοιες ταυτόσημες με την παράταξη μας.   

Υποσχεθήκαμε ότι θα νοικοκυρέψουμε το Δήμο και το κάναμε πράξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα,  η χρηστή οικονομική διαχείριση της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ που για πρώτη φορά μετά το 2015 έχει χρηματικό πλεόνασμα το οποίο κάθε χρόνο διαθέτουμε για την κατασκευή  μικρών  έργων πνοής, ενώ συγχρόνως η εταιρεία  χρηματοδοτεί και μελέτες μικρών και μεγάλων έργων υποδομής στα χωριά μας. Δεν υπάρχει οικισμός να μην έχει την σφραγίδα της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ. Για λόγους διαφάνειας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για πρώτη φορά μετέχει δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Ο απολογισμός δε της εταιρείας για πρώτη  φορά μετά το 2015 κάθε χρόνο γίνεται σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
  Σχετικά με τους στόχους του συνδυασμού για την επόμενη τετραετία,ο κ.Μουρτζανός είπε: 
« Οι στόχοι που θέτουμε  σήμερα εδώ, είναι οι ίδιοι, που  θέσαμε με την ίδρυση της παράταξης μας και  παραμένουν δεδομένοι:
•  Θέλαμε και θέλουμε, ένα Δήμο βιώσιμο, με υποδομές, εργαλεία, μηχανήματα και υπηρεσίες που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος μας. Εδώ έχω να πω ότι η ανακύκλωση και στο Αμάρι είναι γεγονός. Έχουμε  υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και περιμένουμε οι μπλε Κάδοι να τοποθετηθούν πολύ σύντομα, τον επόμενο μήνα θα  έχουν τοποθετηθεί.
•    Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο με υποδομές αποτελεσματικής Κοινωνικής στήριξης με πρωτοβουλίες Κοινωνικής ενίσχυσης, με σχέδιο Πολιτικής προστασίας για την  Ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής  και της περιουσίας των δημοτών μας.
•  Θέλαμε και θέλουμε ένα ΑΜΑΡΙ με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή άστρο πολιτισμού με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, με προϊόντα ποιοτικά, με μια επιχειρηματικότητα δημιουργική.              
•  Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο που να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική μας  κοινότητα, που στηρίζει τις πρωτοβουλίες της, που βελτιώνει τις υποδομές στα σχολεία μας.
•   Θέλαμε και θέλουμε ένα Αμάρι να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα πέντε (5) μεγάλα αναπτυξιακά  έργα της περιοχής».

Και  πρόσθεσε:
«Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο, να βρίσκεται κοντά  σε όλους τους δημότες  και μια Δημοτική αρχή που να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται με αρχές και φορείς, μια δημοτική Αρχή, να τολμά, να διεκδικεί και να κερδίζει, έχοντας πάντα, ως πρώτο μέλημα την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
 Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό  καταβάλουν  μεγάλη προσπάθεια, θα έλεγα εργάζονται με τοπικό πατριωτισμό και πέραν ωραρίου εργασίας πολλές φορές και ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα τους. Ο ρόλος τους ήταν καταλυτικός σε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και τους ευχαριστώ πραγματικά  για αυτό.

Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο, που οι κτιριακές υποδομές του, τα γραφεία του, η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο εξοπλισμός του και οι συνθήκες εργασίας να είναι ανάλογες της εξυπηρέτησης και του επιπέδου που πρέπει να έχει ένας Δήμος μικρός ορεινός, αλλά πάνω απ’ όλα Ευρωπαϊκός».

                                          «Ο συνδυασμός αλλάζει σελίδα»


Ο Παντελής Μουρτζανός,δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον συνδυασμό του την  περίοδο της δημοτικής θητείας που ολοκληρώνεται,με  5 συνεργάτες του οι οποίοι αποχώρησαν από την παράταξη του.
  «Θα  ήθελα να γνωρίζετε την αλήθεια, για τα δήθεν διαλυτικά, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην παράταξη μας την προηγούμενη περίοδο. Τα φαινόμενα αυτά ήταν χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των παρατάξεων που δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές του 2014 και αυτό κυρίως οφείλεται στο γενικότερο κοινωνικοπολιτικό κλίμα κρίσης και παρακμής που είχαμε, άλλωστε τέτοια φαινόμενα δεν επηρέασαν μόνο την αυτοδιοίκηση αλλά και το Ελληνικό κοινοβούλιο. Η αποχώρηση τριών στελεχών από την παράταξη μας και η παράδοση της έδρας, αποτέλεσε πράξη εντιμότητας, όταν διαφώνησαν με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους δύο που αναγκαστήκαμε να τους διαγράψουμε μετά από συνεχείς διαφοροποιήσεις και μη ψήφιση θέσεων και προτάσεων της παράταξης στα Δημοτικά Συμβούλια» ανέφερε και  καταλήγοντας τόνισε  πως ο συνδυασμός  “ΑΜΑΡΙ – Νέα Πορεία” αλλάζει σελίδα:.
«Αλλάζουμε σελίδα, ο συνδυασμός μας “ΑΜΑΡΙ – Νέα Πορεία” έχει δυναμική, είναι εδώ,  συνεχίζουμε μαζί, κοιτάμε   μπροστά.  Ο συνδυασμός μας αποτελείται   στο 1/3 με συνεργάτες από την προηγούμενη περίοδο και συμπληρώνεται κατά 2/3 με νέους υποψήφιους. ο Συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός και  ενωτικός  διαθέτει πλέον και  εμπειρία,  έχει δε ως κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση και στελεχώνεται από ανιδιοτελείς, κοινής αποδοχής,   άξιους και ικανούς συνδημότες μας.
Σε ότι αφορά  την υποψηφιότητα των προέδρων, η παράταξη μας έχει ήδη  συγκροτήσει ψηφοδέλτια νίκης σε όλες τις κοινότητες που θα εκλέξουν πενταμελή τοπικά συμβούλια. Στις  κοινότητες δε που εκλέγεται ένας υποψήφιος στηρίζουμε υποψηφίους που ανήκουν και στηρίζουν την παράταξη μας.
 Όπως έλεγα και στις προηγούμενες εκλογές το ίδιο λέω και τώρα: Το Αμάρι μας  ενώνει, μας χρειάζεται όλους, είμαστε λίγοι δεν περισσεύει κανείς.
Εμείς θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να προχωρούμε όλοι μαζί οι Αμαριώτες,  να ανεβάσουμε το ΑΜΑΡΙ ψηλότερα! Να ανεβάσουμε  το Αμάρι  εκεί που έπρεπε να είναι τώρα και χρόνια».

 
 Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

             ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΡΗΤΩΝ

Βασιλάκη - Διαμαντάκη  Στέλλα του Αλεξάνδρου - Φουρφουράς

Βεϊσάκη – Ζαχαριουδάκη Ειρήνη του Αβραάμ - Πλάτανος

Θανοπούλου – Αλεξανδράκη Αλεξάνδρα του Ιωάννη - Νίθαυρη

Κλάδος  Βασίλης του  Εμμανουήλ - Πλατάνια

Κρυοβρυσανάκη Μαρία του Πέτρου - Λοχριά

Λαντζουράκης Πέτρος του Αλεξάνδρου - Νίθαυρη

Λιοδάκης Γεώργιος του Ιωάννη - Κουρούτες

Μουρτζανός Γεώργιος του Μιχαήλ - Φουρφουράς

Νικολιδάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου - Πετροχώρι

Πατεράκη Στυλιανή του Λεωνίδα - Λαμπιώτες

Σταθωράκης Γεώργιος του Εμμανουήλ - Λοχριά

Τρουλλινού Κυριακή του Γεωργίου - Πλάτανος

Τσαχάκης Εμμανουήλ του Θεοδώρου – Δρυγιές
  
Χανιωτάκης Ανδρέας του Σταματίου – Άγιος Ιωάννης

Ψαρουδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου - Αποδούλου
                  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΡΙΤΟΥ


Ιερωνυμάκη Ασημένια του Δημητρίου - Βολιώνες

Ιερωνυμάκης Γιάννης του Γεωργίου - Παντάνασσα

Καλομενόπουλος Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου – Νευς Αμάρι

Κοκονάς Ιωάννης του Χαραλάμπου - Γερακάρι

Κουρκουλός Παύλος του Ευστρατίου - Πατσός

Μαρκίδη Γεωργία  του Εμμανουήλ - Απόστολοι

Μοσχονάς Γαλάτιος του Γεωργίου - Μέρωνας

Πατένας Κωνσταντίνος του Θεοδώρου - Βισταγή

Παττακού Αγάπη του Γεωργίου – Άνω Μέρος

Σαββάκη - Περνιεντάκη Ελευθερία του Αντωνίου - Πατσός

Σπινθουράκης Χαράλαμπος του Σταύρου - Θρόνος

Τριποδιανός Γεώργιος του Ιωάννη - Καλογέρου

Φραγκιουδάκης  Μενέλαος του Σταματίου - Μοναστηράκι

Χανιωτάκη Ιωάννα του Μιχαήλ - Βρύσες

Χαριτάκη – Μανουσάκη Ζηνοβία του Αντωνίου – Ελένες - Μεσονήσια

Αφήστε το σχόλιό σας
spacer
Ονοματεπώνυμο
Σχόλιο


Μαρία Τσιριμονάκη
Μάνος Αστρινός
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα Εκδηλώσεων
border
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
border
RSS
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Το αρχείο μας σύντομα κοντά σας
Κατηγορίες:
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Σας ακούμε:
Copyright 2019  Ρεθεμνιώτικα Νέα όροι χρήσης | πολιτική απορρήτου | επικοινωνία