Δευτέρα 23/09/2019 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Ειδήσεις Ρεπορτάζ
Εκτύπωση
 
ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στον δήμο Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στον δήμο Ρεθύμνου
10/09/2019
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον δήμο Ρεθύμνου οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και μελών της οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αρχικά έγινε η διαδικασία εκλογής προεδρείου σε συνεδρίαση υπό την πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλο Ρένα Κουτσαλεδάκη.
Από την προβλεπόμενη ψηφοφορία πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Νίκος Αγριμάκης (24 ψήφους) της Νέας Αντίληψης, αντιπρόεδρος ο Μανόλης Φουρφουλάκης (29 ψήφους) της μείζονος αντιπολίτευσης «Ρέθυμνο Αξίζεις» και γραμματέας ο Μιχάλης Ανδρουλάκης (17 ψήφους) της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Ένας δήμος για όλους».
Στην εκλογή του προέδρου 6 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 1 άκυρο.
Στην εκλογή του αντιπροέδρου 1 ψηφοδέλτιο ήταν λευκό και 1 άκυρο.
Στην εκλογή γραμματέα 10 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και 4 άκυρα
Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις τρεις ψηφοφορίες για το προεδρείο, όπως και στις ψηφοφορίες για τη συγκρότηση των επιτροπών, δήλωσε «παρών» καθώς, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μανούσος Μανούσογιάννης, η παράταξη του διαφωνεί με τα προβλεπόμενα στον σχετικό νόμο για τη σύνθεση των οργάνων του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ο Στέλιος Σπανουδάκης
Για την συγκρότηση των δυο επιτροπών του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον εκλεγέντα πρόεδρο του οργάνου.
Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρεθύμνου ορίστηκε από τον δήμαρχο ο αντιδήμαρχος οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης. Επίσης ορίστηκαν από το δήμαρχο ως μέλη της επιτροπής οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σκορδίλης και Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα.
Τα τακτικά μέλη που εξελέγησαν από την παράταξη της «Νέας Αντίληψης» είναι οι: Δημήτρης Λαχνιδάκης (18 ψήφους), Γιώργος Μοτάκης (18 ψήφους) και Εμμανουήλ Δελήμπασης (18 ψήφους). Από την παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις» εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Μποτόνης Μποτονάκης (13 ψήφους) ο Θοδωρής Νίνος (13 ψήφους) και Βασίλης Γαλερός (12 ψήφους).
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν από τη Νέα Αντίληψη οι: Γιώργος Γεωργαλής (15 ψήφους) Βασίλης Θεοδωράκης (17 ψήφους) και Ειρήνη Κουτσαλεδάκη (16 ψήφους).
Από την παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις» αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Πέτρος Στεφανάκης και Ειρήνη Τσιχλάκη (10 ψήφους) και ο Μανόλης Φουρφουλάκης (9 ψήφους).

Πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής ο Άγγελος Μαλάς
Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Άγγελος Μαλάς ορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ο δήμαρχος όρισε ως μέλη της επιτροπής τους αντιδημάρχους Δημήτρη Λελεδάκη και Θωμά Κρεβετζάκη.
Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας εξελέγησαν από την παράταξη της «Νέας Αντίληψης» τακτικά μέλη οι: Κωστής Ηλιάκης, η Ειρήνη Κουτσαλεδάκη και η Πέπη Μπιρλιράκη με 17 ψήφους.
Από την παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις» τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Νίκος Δερεδάκης, Γιώργος Φανουργάκης και Θέμης Χαμογεωργάκης (14 ψήφους).
Αναπληρωματικά μέλη από τη Νέα Αντίληψη εξελέγησαν οι: Γιώργος Σκορδίλης (16 ψήφους) Γιάννης Λίτινας (15 ψήφους) και Γιώργος Γεωργαλής (14 ψήφους).
Αναπληρωματικά μέλη από το «Ρέθυμνο Αξίζεις» εκλέχθηκαν η Ειρήνη Τσιχλάκη (11 ψήφους), Γιάννης Λελεδάκης και Μιχάλης Βάμβουκας (9 ψήφους).

Ευχές για συνεργασία και γόνιμο διάλογο
Στην έναρξη της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης συνεχάρη όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή τους, ευχόμενος να είναι η θητεία όλων παραγωγική, αποτελεσματική και να εργαστούν όλοι για την εξυπηρέτηση των δημοτών και του τόπου.
Αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής είπε ότι: «Οι επιτροπές αυτές, αν πραγματικά στηριχτούν, γίνουν ουσιαστικά κέντρα διεργασιών, διαβουλεύσεων και σωστών αποφάσεων, θα είναι πραγματικά παρά πολύ ωφέλιμο και γα το δημοτικό έργο και για την ηρεμία του δημοτικού συμβουλίου.
Τώρα εκ του νόμου και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής έχουν αυξημένες αρμοδιότητες. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου που έχουν μεταφερθεί σε αυτές. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε σε αυτές, να καταθέτουμε προτάσεις και επί αυτών να γίνεται ο γόνιμος διάλογος, ώστε όταν θα έρχονται στα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο να είναι ώριμα και να γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα σημεία αιχμής που πρέπει είτε να γεφυρώσουμε, είτε ο καθένας να τοποθετηθεί και να ζητήσει και να διεκδικήσει τη δίκαιη του πολιτική ορθότητα. Εκ των πραγμάτων ενώ έγιναν εκλογές με την απλή αναλογική ήρθε ο νομοθέτης και έδωσε δοτές πλειοψηφίες στην πλειοψηφούσα παράταξη. Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε είναι να μην αιφνιδιάζεται κανείς, να μην επαναλάβουμε δηλαδή τα κακέκτυπα που παρατηρούνται στη βουλή, να μην έρχονται χωρίς ικανό χρόνο διαβούλευσης ούτε τεχνικά προγράμματα, ούτε οι προϋπολογισμοί και έτσι να μπορέσουμε όλοι να συμπυκνώσουμε τις απόψεις μας, να τις συναιρέσουμε και να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δημοτική πορεία».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Νίνος ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο δημοτικό συμβούλιο και μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλω να εγκαινιάσουμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας τον οποίο νομίζω ότι τον επιβάλλουν και οι κατευθύνσεις που δίνει το κεντρικό κράτος με πολύ ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα άσκησης εξουσίας. Ως εκ τούτου η παράταξη μας αποδέχεται το κάλεσμα συνεργασίας που έχει διατυπωθεί και μένει να το δούμε στην πράξη. Εύχομαι και προσδοκώ τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους. Εύχομαι παραγωγική θητεία σε όλους τους συμβούλους».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ένας δήμος για όλους» Θωμάς Κρεβετζάκης, ευχήθηκε «μια γόνιμη και εποικοδομητική δημοτική αρχή προς όφελος του δήμου Ρεθύμνου και των συμπολιτών μας».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο Ενεργοί Πολίτες» κ. Σταύρος Βουρβαχάκης ανέφερε μεταξύ άλλων»:
«Η σύνθεση, η συνεργασία και η συνεννόηση είναι απαραίτητες για όλους μας. Η δημοτική μας κίνηση «Ρέθυμνο Ενεργοί Πολίτες» παρουσίασε μια έντιμη αυτοδιοικητική πρόταση και θα συνεχίσει τον αγώνα της για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου. Η δημοτική αρχή θα μας βρει σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό της πόλης και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον του Ρεθύμνου δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στον συνδημότη μας και να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας, με ισχυρή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο. Να έχουμε πάνω απ' όλα υγεία, καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανούσος Μανουσογιάννης, από την πλευρά του σημείωσε: «Η δική μας ευχή αλλά και η δέσμευση είναι να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού μας. Το πλαίσιο, το οποίο έχει θεσπιστεί από παλιότερα και συνεχίζει και σήμερα, Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης, δεν οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση• το αντίθετο• οδηγεί στον εξοστρακισμό ή, αν θέλετε, στην εμπορευματοποίηση κ.λπ. αυτών των αναγκών. Εμείς και με αυτό το δεδομένο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση που είπα, να ικανοποιούνται τα δικαιώματα και οι ανάγκες του λαού μας».
Να σημειωθεί ότι στην έναρξη του δημοτικού συμβουλίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην δημοτικού συμβούλου Κωστή Πολοπετράκη, που έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή.

Το προεδρείο και τα μέλη των επιτροπών στον δήμο Αμαρίου
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμαρίου επανεξελέγη ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς. Αντιπρόεδρος ο Ζαχαρίας Ζαχαριουδάκης και γραμματέας η Στυλιανή Βασιλάκη.
Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ανέλαβε τη θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής, μέλη της οποίας όρισε τους αντιδημάρχους Βασίλειο Κλάδο και Μενέλαο Φραγκιουδάκη. Μέλη εξελέγησαν οι Μανώλης Ψαρουδάκης, Ζηνοβία Χαριτάκη - Μανουσάκη, Κυριακή Τρουλλινού και Κωνσταντίνος Κουτελιδάκης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Παύλος Κουρκουλός, Ελευθέριος Λίτινας, Χαράλαμπος Σπινθουράκης και Χαρίτος Χριστοδουλάκης.

Το προεδρείο και τα μέλη των επιτροπών στον δήμο Ανωγείων
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων εξελέγη ο Μιχάλης Δραμουντάνης. Αντιπρόεδρος η κ. Μαίρη Μπαγκέρη και γραμματέας ο Γιάννης Σαλούστρος.
Στην οικονομική επιτροπή τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Μέλη όρισε επίσης τους αντιδημάρχους Ελευθέριο Μανουρά και Λευκοθέα Κουνάλη. Εξελέγησαν επίσης οι κ.κ. Εμμανουήλ Κοντογιάννης, Βασίλειος Φασουλάς, Εμμανουήλ Καλλέργης και Γιάγκος Σκουλάς. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Εμμανουήλ Ανδρεδάκης, Εμαννουήλ Βρέτζος, Βασίλειος Μανουράς και Θεονύμφη Σπιθούρη.


Το προεδρείο και τα μέλη των επιτροπών στον δήμο Μυλοποτάμου
Στον δήμο Μυλοποτάμου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Μανούσος Κλάδος, αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Κυριμάκης και γραμματέας ο Φραγκιάς Παρασύρης.
Στην οικονομική επιτροπή πρόεδρος ανέλαβε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος όρισε να συμμετέχουν και οι αντιδήμαρχοι Εμμανουήλ Σκλαβάκης και Μιχαήλ Σωπασής. Εξελέγησαν ακόμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Καφφάτος, Δημήτρης Μιχόπουλος, Ιωάννης Ν. Νύχταρης και Γεώργιος Παπακωνσταντής με αναπληρωματικούς τους δημοτικούς συμβούλους Ζαχαρία Λαδιανό, Μηνά Ρουμπάκη, Θεόδωρο Φλουρή Νικόλαο Μαθιουδάκη.
Στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής ανέλαβε πρόεδρος ο ίδιος ο δήμαρχος και όρισε μέλη της τους αντιδημάρχους Μιχαήλ Σωπασή και Αστρινό Νύχταρη. Στην ψηφοφορία εξελέγησαν τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, Γεώργιος Παρασύρης, Ιωάννης Γ. Νύκταρης και Ιωσήφ Βουκάλης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτριος Μιχόπουλος, Άννα Ρασούλη, Οδυσσέας Παπαδομανωλάκης και Κυριάκος Αντωνάκης.Αφήστε το σχόλιό σας
spacer
Ονοματεπώνυμο
Σχόλιο


Μαρία Τσιριμονάκη
Μάνος Αστρινός
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα Εκδηλώσεων
border
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
border
RSS
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Το αρχείο μας σύντομα κοντά σας
Κατηγορίες:
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Σας ακούμε:
Copyright 2019  Ρεθεμνιώτικα Νέα όροι χρήσης | πολιτική απορρήτου | επικοινωνία