ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Διάλεξη με θέμα «Εισαγωγή στη Βεδική Αστρολογία» από τον Νεκτάριο Μητριτσάκη, διοργανώνει το κέντρο yoga «Soul Kitchen». Η Αστρολογία συνόδεψε τον άνθρωπο από την αρχή...>>
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ. Τo...>>





Εικόνα από την πληρότητα των ξενοδοχείων δεν υπάρχει καθώς οι εναλλαγές του καιρού φαίνεται πως θα είναι τελικά εκείνες που θα καθορίσουν την επισκεψιμότητα το τριήμερο της Αποκριάς. Το ενδιαφέρον είναι διάχυτο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και αν ο καιρός το επιτρέψει δεν αποκλείεται ο αριθμός των θεατών της μεγάλης παρέλασης να φτάσει τα περυσινά επίπεδα δηλαδή τους 60.000. Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού ανέφερε: «Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν ήδη διανύσει τα δύο τρίτα και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Ο δήμος, οι υπηρεσίες, οι φορείς και οι χορηγοί είναι στο πλάι των ομάδων και μετράμε μέρες για τις μεγάλες παρελάσεις, τη νυχτερινή του Σαββάτου και την μεγάλη της Κυριακής. Ελπίζουμε ο καιρός να είναί σύμμαχος μας.»
Κέφι, χορός, ζωντάνια και φαντασία ήταν τα συστατικά της επιτυχίας για το χορό των ομάδων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο «Μέγαρο». Μια βραδιά που ήταν αφιερωμένη στη δεκαετία του ΄80 με τους καρναβαλιστές να δίνουν μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει την ερχόμενη Κυριακή. Με τη σάτιρα, την ευρηματικότητα και το χιούμορ οι καρναβαλιστές ανέδειξαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα κακώς κείμενα της πόλης υποδεικνύοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στους τοπικούς άρχοντες τα όσα ταλανίζουν την καθημερινότητα του πολίτη. Ο δήμαρχος, ο νομάρχης ήταν πρόσωπα που μπήκαν στο στόχαστρο των δέκα ομάδων που παρουσίασαν τα σκετς τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης αποτέλεσε αντικείμενο σάτιρας για τις περισσότερες ομάδες που θέλησαν να σημειώσουν τη σημασία της ακτοπλοϊκής απομόνωσης του νομού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μέρος των στολών των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού για το 2010 και η βραδιά έκλεισε με αποκριάτικη μουσική με τους καρναβαλιστές να επιδίδονται σε ένα ξέφρενο γλέντι μέχρι πρωίας.