Τετάρτη 21/02/2018 
RSS Η Σελίδα μας στο facebook Η Σελίδα μας στο youtube Google + instagram
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Το πρώτο θέμα  
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Το Ρέθυμνο υποδέχεται τους επισκέπτες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

17/02/2018
Έτοιμη είναι η πόλη του Ρεθύμνου για να υποδεχτεί εκατοντάδες επισκεπτών σήμερα και αύριο το πρωί, οι οποίοι θα έρθουν από τους γειτονικούς νομούς για να διασκεδάσουν στους ρυθμούς του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού.
Περισσότερες από δυόμιση χιλιάδες κλίνες σε τριάντα τέσσερα ξενοδοχεία, που είναι ανοιχτά για το τριήμερο της Αποκριάς, είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες που θα παραμείνουν στην πόλη μας ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων υπάρχουν διαθέσιμα 200 δωμάτια. Αρκετοί βέβαια είναι και οι επισκέπτες που επέλεξαν για τη διαμονή τους σπίτια συγγενών και φίλων.
Οι διοργανωτές σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες αστυνομία, τροχαία, πυροσβεστική, λιμενικό, ΕΚΑΒ, νοσοκομείο και Εθελοντές Σαμαρείτες έχουν εκπονήσει ένα ειδικό σχέδιο δράσης και έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καρναβαλιστών αλλά και των επισκεπτών.
Ειδική μέριμνα υπάρχει από την Τροχαία, το δυναμικό της οποίας, ενισχυμένο κα με άνδρες από τους γειτονικούς νομούς θα βρίσκεται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου για το επόμενο τριήμερο στους δρόμους, τόσο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, όσο και για να ενημερώνει τους οδηγούς για τους ενδεδειγμένους χώρους στάθμευσης.
Έκκληση ωστόσο απευθύνει η ΕΛΑΣ τόσο στους ντόπιους, προκειμένου να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις τους με τα ΙΧ τους, όσο και στους επισκέπτες να υπακούουν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, ιδίως σε ότι αφορά τη στάθμευση των οχημάτων τους.
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ με 54 άτομα σε με 5 ασθενοφόρα και τη νέα υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του που θα βρίσκεται κατά μήκος του ΒΟΑΚ. Εκατόν είκοσι εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και 20 αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται διασκορπισμένοι σε 16 σταθμούς σε όλη την πόλη και το νοσοκομείο, ενώ τριακόσιοι εθελοντές θα περιφρουρούν τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.
Επισημαίνει ότι φέτος έχει συσταθεί μεικτό κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από προσωπικό του δήμου, της ΕΛ.ΑΣ και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την πάταξη του παραεμπορίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές τα μικτά κλιμάκια πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την πόλη, αρχικά κάνοντας συστάσεις συμμόρφωσης, ενώ στη συνέχεια για όσους αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις και δεν πειθαρχήσουν, θα επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως 5.000 ευρώ, ενώ θα κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ο παράνομος εξοπλισμός θα απομακρύνεται κατά τη βεβαίωση της παράβασης.
Η μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού ξεκινά σήμερα στις 5 το απόγευμα με την παιδική παρέλαση και ακολουθεί στις 9 το βράδυ η νυχτερινή.
Τριάντα επτά ομάδες, 28 άρματα με 15.000 καρναβαλιστές αναμένεται να συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που αποτελεί το κορύφωμα των εκδηλώσεων και η οποία ξεκινά στις 14:00 το μεσημέρι από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου. Στις 18:30 στην παραλιακή λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2017 με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου στην παραλία.
 
 
 Αναλυτικά...
 
 
Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία από τους επισκέπτες του καρναβαλιού
 
ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ
 
 
• Υπάρχει διαθεσιμότητα 200 δωματίων σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων
 
 
Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται η πόλη του Ρεθύμνου που ετοιμάζεται για την κορύφωση των εκδηλώσεων του ρεθεμνώτικου καρναβαλιού 2018 ενώ ξενοδόχοι, επιχειρηματίες εστίασης και έμποροι προσδοκούν σε μια τονωτική ένεση για τους τζίρους των καταστημάτων τους.
Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 2.500 διαθέσιμες κλίνες στις 34 ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, που θα είναι ανοιχτές για τους επισκέπτες της Αποκριάς, οι πληρότητες είναι ψηλές, ωστόσο υπάρχουν ακόμα περίπου 200 διαθέσιμα δωμάτια.
Όπως αναφέρει στα «Ρ.Ν.» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μπάμπης Μπιρλιράκης, αν και η ροή των κρατήσεων το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν ιδιαίτερα έντονη, εν τούτοις την τελευταία εβδομάδα «πάγωσε» κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλεται στις μετεωρολογικές προβλέψεις για κακό καιρό. Όπως είπε, οι πληρότητες είναι καλές με βάση την εικόνα που καταγράφεται από τα καταλύματα που είναι εγγεγραμμένα στον Σύλλογο Ξενοδόχων, ωστόσο διευκρίνισε ότι διατίθενται επιπλέον δωμάτια από μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και διαμερίσματα, τα οποία δεν είναι καταγεγραμμένα.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων.
Οι κρατήσεις που έχουν γίνει, όπως ανέφερε, αφορούν κατά κύριο λόγο νεαρά άτομα και είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους μονοήμερες, καθώς αφορούν τη διανυκτέρευση του Σαββάτου ενώ σε μικρότερο ποσοστό κυμαίνονται οι κρατήσεις για δυο μέρες (Σαββατοκύριακο).
Ειδικότερα ο κ. Μπριλιράκης ανέφερε: «Υπάρχουν ακόμα δωμάτια στα ξενοδοχεία, περίπου 200, και υπάρχουν και ξενοδοχεία που δεν είναι μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, τα οποία είναι ανοιχτά και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος επισκέπτης και να μην βρει δωμάτιο για τη διαμονή του. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κρατήσεις έγιναν από παρέες νέων και αφορούν μονοήμερη διανυκτέρευση για το Σάββατο, ενώ ελάχιστες είναι εκείνες που έγιναν Σαββατοκύριακο (ποσοστό 30-40%). Όλες σχεδόν οι κρατήσεις αφορούν επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη ενώ υπάρχουν και κάποια γκρουπ από άλλες περιοχές. Οι τιμές είναι λογικές σε γενικές γραμμές. Κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ. Νομίζω ότι ο λόγος που υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα σε κάποια ξενοδοχεία είναι ότι οι οικογένειες φοβήθηκαν λίγο τον καιρό. Υπήρξε πριν 15 μέρες μια πολύ μεγάλη κινητικότητα, όμως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε ένα «πάγωμα», κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. Και αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στις μετεωρολογικές προβλέψεις που έγιναν για τον καιρό. Επίσης αυτό που δεν μπορούμε να μετρήσουμε εμείς είναι ο αριθμός εκείνων που φιλοξενούνται σε σπίτια καθώς και τα σπίτια που νοικιάζονται μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb».
Εν τω μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα τάξης και ασφάλειας σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχυθεί με δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς και διακόσιοι συνολικά αστυνομικοί θα βρίσκονται στην πόλη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική βρίσκονται επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Οδηγίες στάθμευσης
Τα οχήματα που έρχονται από Ηράκλειο θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου στον παράδρομο προς το πανεπιστήμιο και στη συνέχεια στο αθλητικό κέντρο Γάλλου, όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξή του, τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Τα οχήματα που έρχονται από Χανιά θα κατευθυνθούν μέσω της Γέφυρας Ζουρίδας προς τα κέντρα «Μέγαρο» και «Φάρος», όπου μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν. Εκεί θα βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ που θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στην πόλη. Στον χώρο θα βρίσκονται άτομα για τη φύλαξή τους, τα οποία και θα καθοδηγούν τους οδηγούς για τη στάθμευση και στα σημεία από όπου θα αναχωρούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Τα τουριστικά λεωφορεία θα κατευθυνθούν μέσω του κόμβου Ατσιποπούλου προς Ρέθυμνο και στη συνέχεια μέσω της οδού Κεφαλογιάννηδων προς το Εμπορικό Λιμάνι, όπου και θα σταθμεύουν δωρεάν και θα αποβιβάζουν τους επισκέπτες.
Παράλληλα αυστηρότατες προειδοποιήσεις προς όλους όσοι έχουν πρόθεση να στήσουν παράνομες υπαίθριες ψησταριές ή να πωλούν προϊόντα χωρίς άδεια, απευθύνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το τμήμα Εμπορίου και ο δήμος Ρεθύμνης.
Οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου ανακοίνωσαν τη σύσταση μικτού κλιμακίου για την άμεση καταστολή κάθε μορφής παράνομης πράξης, που απειλεί την ασφάλεια της υγείας των επισκεπτών, την οικονομία και την τάξη.
Τα μικτά κλιμάκια πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη την πόλη, καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, αρχικά κάνοντας συστάσεις συμμόρφωσης, ενώ στη συνέχεια για όσους αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις και δεν πειθαρχήσουν, θα επιβάλουν αυστηρά πρόστιμα που φτάνουν έως 5.000 ευρώ, ενώ θα κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Ο παράνομος εξοπλισμός θα απομακρύνεται κατά τη βεβαίωση της παράβασης.
Η οργανωτική επιτροπή του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού απευθύνει έκκληση προς όλους να βοηθήσουν στην πάταξη του παραεμπορίου αλλά και τους επισκέπτες να εμπιστεύονται μόνο τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου θα εκπέμπει ζωντανά στη συχνότητα 9.80, απ' όπου όλοι οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

«Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός»
«Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός», είναι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης και οι 15.000 καρναβαλιστές χωρισμένοι σε 37 ομάδες εκ των οποίων οι 28 έχουν άρματα καλούν τους Ρεθεμνιώτες και τους επισκέπτες από όλη την Κρήτη να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν στον ρυθμό του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού. Η μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου ενώ σήμερα θα προηγηθεί το απόγευμα η παιδική παρέλαση και το βράδυ η νυχτερινή.
Το πρόγραμμα του τριημέρου
Σάββατο 17 Φλεβάρη
Παιδική παρέλαση
16:30 Συγκέντρωση παιδιών στον κόμβο Θεοτοκοπούλου
17:00 Έναρξη παιδικής παρέλασης με την εποπτεία των μεγάλων από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και τερματισμός στον αύλειο χώρο του 3ου γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό πάρτι!
Το παιδικό μιούζικαλ «XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!» σε ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό. Μαζί τους όλοι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών.
Νυχτερινή παρέλαση
21:00 Εκκίνηση νυκτερινής παρέλασης από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου
22:30 Τερματισμός και Live συναυλία με τους Groovetica στην πλατεία Μικρασιατών.
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου
Μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
14:00 Εκκίνηση της μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων του ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2018 από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.
15:00 DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών από την ομάδα «OLOI VITSIOZOI»
15:00 Dj Party στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα)
Τελετή λήξης
18:30 Τελετή λήξης ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου)
Καύση του άρματος του βασιλιά καρνάβαλου
Live συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC στην παραλία
Καθαρά Δευτέρα
Παραδοσιακά κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, καρναβαλικά δρώμενα και σαρακοστιανά εδέσματα στους οικισμούς του δήμου Ρεθύμνης.
Περιβόλια
12:30 Παραδοσιακά κούλουμα με φασολάδα στην αυλή του 8ου δημοτικού σχολείου. Διοργάνωση: Δήμος Ρεθύμνης - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβολίων-Μυσσιρίων «Εμμανουήλ Παχλάς».
Αρμένοι: 11:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα.
Άνω Βαλσαμόνερο: 12:00 Παραδοσιακά κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Άνω Βαλσαμόνερου
Ελεύθερνα: 12:00 Παραδοσιακά έθιμα: Μπεγιράκι & μουτζουρώματα. Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελεύθερνας
Φωτεινου:12:00 Παραδοσιακά κούλουμα, φασολάδα και πέταγμα χαρταετού. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φωτεινού.
Δήμος Μυλοποτάμου
Μελιδόνι: 12:00 Αυγουλομάζωμα με παραδοσιακά κούλουμα
Δήμος Αμαρίου
Μέρωνας: 12:30 Παραδοσιακά δρώμενα, παιχνίδια, μουσική, με τη συμμετοχή όλων. «Ντύσου, στολίσου νυφικά και βάστα το βουργιάλι, να δεις λεράδες και θεριά και μουζουδιάς το χάλι».
 
Αφήστε το σχόλιό σας
spacer
Ονοματεπώνυμο
Σχόλιο


Παλαιότερα Πρώτα Θέματα:
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Ατζέντα Εκδηλώσεων
border
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
border
RSS
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Το αρχείο μας σύντομα κοντά σας
Κατηγορίες:
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ - Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου με συνεχή ροή ειδήσεων και καθημερινά ρεπορτάζ
Σας ακούμε:
Copyright 2018  Ρεθεμνιώτικα Νέα όροι χρήσης | πολιτική απορρήτου | επικοινωνία